Sulīgais braunijs ar grauzdētām mandelēm - Zelta Rieksts down

Sulīgais braunijs ar grauzdētām mandelēm

Gemoss_Zelta Rieksts_pekanriekstu maizītes_pekanrieksti
Karameļu un pekanriekstu rullīši
2019.09.25
Show all

Sulīgais braunijs ar grauzdētām mandelēm

Gemoss-Zelta-Rieksts-braunijs-ar-grauzdētām-mandelēm

Sastāvdaļas:

200 g tumšā šokolāde

200 g sviests

250 g brūnais cukurs

3 olas

140 g milti

80 g grauzdētas, sālītas mandeles

Sāls pārslas

Pagatavošana:

Ūdens peldē (katliņā ar ūdeni ielikta bļoda) izkausē šokolādi ar sviestu. Izkausētajai masai pievieno cukuru, iemaisa to un atstāj nedaudz padzist.

Krūzītē pa vienai sakuļ olas un iemaisa šokolādes masā ar putojamo slotiņu.

Masai pievieno miltus, viegli iemaisot tos.

Beigās masā iemaisa pusi no mandelēm.

Mīklu izlīdzina formā, kur izklāts cepamais papīrs. Izbārsta mandeles un sāls pārslas.

Cep 180 ºC aptuveni 20-25 minūtes. Braunijs ir gatavs, kad vidus vēl nedaudz jēls – to var pārbaudīt ar koka irbulīti.