Makadāmijas riekstu un dzērveņu cepumi - Zelta Rieksts down

Makadāmijas riekstu un dzērveņu cepumi

Zelta-Rieksts-brokastu-cepumi-recepte
Gardie brokastu cepumi
2020.01.21
Show all

Makadāmijas riekstu un dzērveņu cepumi

Gemoss-Zelta-Rieksts-cepumi-Makadāmijas-rieksti-kaltētas-dzērvenes

Mājas smarža ir tikko cepti cepumi un kūpoša tēja krūzē. Šie cepumi neliks vilties ne brīdi – kraukšķīgi ārpusē, mīksti iekšienē un izcila garšu saderība Makadāmijas riekstiem ar dzērvenēm un balto šokolādi. Starp citu, šo recepti pavisam droši var gatavot kopā ar bērniem – garšīgs kopā pavadīts laiks garantēts!

Sastāvdaļas:

200 g sviesta istabas temperatūrā
300 g brūnā cukura
350 g miltu
3 olas
1 tējkarote cepamā pulvera
100 g Makadāmijas riekstu
150 g kaltētas dzērvenes
100 g baltā šokolāde

Pagatavošana:

Bļodā liek gabaliņos sagrieztu sviestu, pievieno cukuru un puto līdz sviests saputojies krēmīgs.

Pa vienai ieputo olas.

Pieber miltus, cepamo pulveri, dzērvenes, sasmalcinātus riekstus un šokolādi, un visu sajauc viendabīgā mīklā.

Bļodu pārklāj ar plēvi un liek ledusskapī uz stundu.

No mīklas veido vienāda izmēra bumbiņas, saplacina un liek uz plāts, kurā izklāts cepamais papīrs.

Cep 180 grādos 10-15 minūtes. Atdzesē uz pannas un tad pārliek traukā un bauda ar glāzi piena, tēju vai kafiju.