Karameļu un pekanriekstu rullīši - Zelta Rieksts down

Karameļu un pekanriekstu rullīši

aplikacija_web
Atklāj vai iepazīsti sev piemērotākos riekstus interaktīvā spēlē
2019.09.17
Gemoss-Zelta-Rieksts-braunijs-ar-grauzdētām-mandelēm
Sulīgais braunijs ar grauzdētām mandelēm
2019.10.31
Show all

Karameļu un pekanriekstu rullīši

Gemoss_Zelta Rieksts_pekanriekstu maizītes_pekanrieksti

Pufīga mīkla, kraukšķīga karamele ar pekanriekstiem un kanēlis ir ideāla trīsvienība, kas garšos visiem kārumniekiem vienmēr un visur.

Sastāvdaļas:

400 g kārtainā rauga mīkla
200 g brūnais cukurs
3 ēdamkarotes malts kanēlis
80 g sviests (istabas temperatūrā)
150 g pekanrieksti
Karamelei:
150 g cukurs
30 g ūdens
30 g saldais krējums

Pagatavošana: 

Kārtaino mīklu atlaidina un izrullē vienā lielā vai vairākās mazākās plāksnēs.

Mīkstu (nevis kausētu) sviestu sajauc ar cukuru, kanēli un samaisa viendabīgā masā. Šo masu smērē uz mīklas līdz pašām malām, lai nosedz visu mīklas virsmu. Ja vēlas, dažus pekanriekstus smalki sasmalcina un izbārsta uz mīklas virsmas – tad tie būs iecepti arī mīklā. Izsmērēto mīklas plāksni rullē no vienas garākās malas uz otru, lai veidojas ciešs rullis. Sagriež ruleti šķēlēs (2-3cm biezumā).

Cepamajā veidnē, piemēram, kūkas formā,  lej karameli, izbārsta rupji sakapātus pekanriekstus un virs tiem izkārto mīklas rullīšus, liekot vienu pie otra. Kad forma sapildīta, liek to krāsnī 180 grādos uz 30 minūtēm, līdz mīkla izcepusies zeltaini brūna.

Pēc izņemšanas ļauj rullīšiem nedaudz atdzist, un pēc tam pārliek tos citā traukā, apgāžot trauku otrādi, lai virspusē paliek karamele ar riekstiem. Ņem vērā, ka karamele ir ļoti karsta, tāpēc kādu laiku kārums jāpadzesē un tikai tad to var ēst.