Ziemassvētku ķirbis - Zelta Rieksts down

Ziemassvētku ķirbis

svetku_maisijums
Svētku maisījums
2016.12.13
piparkoki
Piparkūkas ar kaņepju sēklām
2016.12.19
Show all

Ziemassvētku ķirbis

capture

 Ziemassvētku ķirbis ar riekstu mērci

Pagatavošana

Ķirbi sagriež gareniskās šķēlēs un marinē, pievienojot tam šķipsniņu sāli, timiāna zariņu, karoti medus un divas karotes rapšu eļļu. To visu samaisa un ļauj pastāvēt 15 minūtes.

1058 1055

Uzkarsējam cepeškrāsni (165 grādi) un liekam cepties uz aptuveni 12 minūtēm.

Paralēli gatavojam mērci. Ņemam 50g Zelta Rieksts ķirbju sēklas, 50g kaņepju sēklas un 50g lobītus un apgrauzdētus lazdu riekstus. Visu grauzdējam 160 grādos 15 minūtes. Pēc tam visu liekam blenderī, pievienojam 2 šķipsniņas sāls un garšai pievienojam 1 ēdamkaroti 6% baltvīna etiķi un 200ml rapšu eļļu.

1056  1070

1068

Lai labi garšo! 🙂

Recepte tapusi sadarbībā ar Inu Poliščenko īpaši Ziemassvētku laikam.