600g kviešu milti
200g cukurs
1 ēd.k. skābais krējums
40g medus
1,5 tēj.k. cepamais pulveris
3/4 tēj.k. soda
1/4 tēj.k. sāls
3 ēd.k. piparkūku garšvielu maisījums
Pagatavošana
Katliņā ieber cukuru un uz mazas uguns apbrūnina. Kad tas kļūst brūns, bet ne tumšs, pievieno medu, sviestu, iesala ekstraktu un kuļ līdz viss izkusis un masa top viendabīga. Noņem no uguns un pievieno garšvielas un skābo krējumu. Cītīgi izmaisa, lai nepaliek kunkuļi. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sodu un sāli. Sajauc kopā abas masas un mīca vismaz 10 min, līdz masa kļūst spīdīga un viendabīga. Ietin pārtikas plēvē un noliek ledusskapī atdzesēties.
Lai piparkūkas būtu kraukšķīgas, mīkla pirms cepšanas jāizrullē ļoti plāni. Cep 8-12 minūtes +160°C.
Pirms cepšanas apsmērē ar olu un apkaisa ar kaņepju sēkliņām un kanēļa cukuru.
Lai labi garšo! Recepte tapusi sadarbībā ar Inu Poliščenko īpaši Ziemassvētku laikam.