Krēmīgie Indijas rieksti - Zelta Rieksts down

Krēmīgie Indijas rieksti

0O4A0290(1)
Zelta Rieksta pekanrieksts
2018.11.05
Show all

Krēmīgie Indijas rieksti

insta_indijasrieksts_2_65

Par bagātīgajiem Indijas riekstiem mūsu ēdienkartē varam pateikties portugāļu jūrasbraucējiem, kuri tos ieveda Eiropā 16. gadsimtā, atgriežoties no ekspedīcijām Brazīlijā. Toreiz riekstiem atrada pielietojumu gan medicīnā, gan rūpniecībā, gan, protams, kulinārijā. Dietologi slavē Indijas riekstus par to pozitīvo ietekmi uz sirds un asinsvadu veselību augstā nepiesātināto taukskābju satura dēļ. 100 grami šo riekstu satur 40% no dzelzs un 70% no magnija ieteicamas dienas devas.
Indijas riekstiem piemīt maiga, krēmīga garša un struktūra, tie labi absorbē citu maltītes sastāvdaļu garšas nianses, tādēļ to pielietojumam kulinārijā nav robežu – tie piesātinās gan salātu, mērču un pildījumu, gan kūku, trifeļu un citu desertu garšu buķeti.
Panēti šokolādē vai sālīti, grauzdēti vai svaigi, veseli vai gabaliņos, kā arī bioloģiski audzēti – daži no Gemoss sortimentā esošajiem Indijas riekstu veidiem.