Karameļu tarte - Zelta Rieksts down

Karameļu tarte

majas_muslis
Cous Cous Ungāru gaumē ar riekstiem
2016.05.24
gemoss_saem_bioloiski_raotu_produktu_sertifiktu
Gemoss saņem bioloģiski ražotu produktu sertifikātu
2016.05.24
Show all

Karameļu tarte

karameu_tarte

Gatavošana

Sajauc visas sausās sastāvdaļas vienā bļodā, pievieno kubiņos sagrieztu aukstu sviestu un olu. Izmantojot virtuves kombaini vai mikseri, visu kul kopā līdz ir izveidojusies mīkla. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liec atdzesēties ledusskapī 30 minūtes. Uzkarsē krāsni līdz 190 grādiem. Kamēr krāsns uzsilst, izņem mīklu no ledusskapja un izrullē to. Liec ietaukotā formā un cep krāsnī 25 – 30 minūtes. 

Pildījums
120 g sviests
220 g cukurs
120 ml saldais krējums

Cukuru nemaisot karsē uz pannas līdz tas ir pilnīgi izkusis. Kad tas ir ieguvis karameles krāsu un pilnībā izkusis, pievieno sviestu un to rūpīgi iemaisi. Ņem nost no uguns un pārlej bļodā, nepārtraukti maisot. Kad karamele ir nedaudz atdzisusi, pievieno saldo krējumu un turpini maisīt. 

Šokolādes glazūra
50 g šokolāde
2 ēd.k. saldais krējums
1 ēd.k. ūdens
1 ēd.k.  Monin medus vai kļavu sīrups
200g rieksti

Glazūras pagatavošanai saldo krējumu uzsildi līdz pirmajam burbulim un tajā izkausē šokolādi. Pievieno medu un ūdeni. Visu kārtīgi samaisi. 

Kad karamele atdzisusi to pilda izceptajā mandeļu pamatnē. Pa virsu lej šokolādi pārber ar 200g riekstu. Riekstus izvēlamies savus iecinītākos! (Zelta Rieksts)

 

Labu apetīti!