Indijas riekstu miltu kēksiņi ar āboliem - Zelta Rieksts down

Indijas riekstu miltu kēksiņi ar āboliem

thumb_show-3
Bezgrēka Snickers
2016.09.15
img_5964
Bio un MINI Zeltarieksts Riodežaneiro!
2016.09.15
Show all

Indijas riekstu miltu kēksiņi ar āboliem

screen-shot-2016-09-15-at-14-16-54

Sastāvdaļas:

Kēksiņiem

60ml izkausētas kokosriekstu eļļas (+1 ēd.k. ābolu sautēšanai)

1,5-2 tasītes sīkos gabaliņos sagrieztu ābolu

2 tējk. kanēļa

2 olas

60-80ml kļavu sīrupa (vai pēc vēlamā salduma)

1 ēd.k. vaniļas ekstrakta

170g indijas riekstu miltu (malti indijas rieksti)

170g maltu linsēklu

1 tējk. bioloģiskā cepamā pulvera

divas saujas rupji sakapātu valriekstu

šķipsna sāls

Glazūrai

3 ēd.k. kokosriekstu mannas

1 ēd.k. kokosriekstu eļļas

1-2 ēd.k. kļavu sīrupa (vai pēc vēlamā salduma)

Pagatavošana

Iesilda cepeškrāsni uz 160°C, ar kokosriekstu eļļu iesmērē kēksiņu formītes.

Nelielā katliņā izkausē vienu ēdamkaroti kokosriekstu eļļas, pievieno kanēli un ābolus. Sautē apmēram 3-5 minūtes, patstāvīgi maisot.

Vienā bļoda sakuļ kopā visas "slapjās" sastāvdaļas- kokosriekstu eļļu, olas, kļavu sīrupu, vaniļas ekstraktu, otrā bļodā atlikušās "sausās" sastāvdaļas.

Sausajām sastāvdaļām pievieno sautētos ābolus, un olu maisījumu, kārtīgi samaisa.

Pilda kēksiņu formītes, un liek cepties apmēram uz 30 minūtēm, tad ņem ārā un ļauj atdzist.

Kamēr kēksiņi dzesējas, pagatavo glazūru- ūdens peldē izkausē kokosriekstu mannu un kokosriekstu eļļu, maisot pievieno kļavu sīrupu pēc garšas.

Uz atdzisušiem kēksiņiem liek pa vienai karotei glazūras, nogarnē ar valriekstiem, āboliem vai dzērvenēm un liek ledusskapī (vai saldētavā) sastingt uz 10 minūtēm.

 

*Recepti izstrādāja TopiVesels.lv