Cous Cous Ungāru gaumē ar riekstiem - Zelta Rieksts down

Cous Cous Ungāru gaumē ar riekstiem

unnamed
Fantastiskais mājas muslis
2016.05.24
karameu_tarte
Karameļu tarte
2016.05.24
Show all

Cous Cous Ungāru gaumē ar riekstiem

majas_muslis

Gatavošana pa soļiem:

majas_muslis

Katliņā ielej ūdeni ar attiecību 1:1. Tātad šajā gadījumā 1 litrs ūdens uz divām 500g kuskusa paciņām.Ūdenim pievieno apmēram 200g cukura, kā arī izspiež viena citrona vai apelsīna sulu. Ūdeni liek vārīties.

majas_muslis

Kad ūdens sāk vārīties, uzmanīgi pievieno žāvētos augļus un ogas. Lielākus augļus, kā, piemēram, aprikozes ieteicams sadalīt mazākās daļiņās. Augļus ar ūdeni vēl vajadzētu pavārīt kādas 10 minūtes.

majas_muslis

Paralēli apgrauzdē riekstus uz pannas. Var izmantot lazdu riekstus, mandeles, kā arī citus. Riekstus ieteicams nedaudz sadrupināt pirms grauzdēšanas.

majas_muslis

Kad rieksti gatavi, tos ieber klāt katliņā, kurā jau ir iebērts kuskuss.

majas_muslis

Kamēr tiek drupināti un grauzdēti rieksti, arī ūdens ar augļiem jau būs gatavs.

majas_muslis

Ēdienu var izdekorēt ar plānās šķēlītēs sagrieztu ābolu vai arī citiem augļiem. Šķiet, ka ungāriem patīk labi paēst, jo šis ēdiens sanāk ne tikai ļoti gards, bet arī sātīgs. Tieši tāpēc, ja vēlies pagatavot šo pasakaini garšīgo ēdienu 2 vai 3 personām, iesaku samazināt visas receptes sastāvdaļas uz pusi. Tad arī ir ļoti izdevīgi nopirkt riekstu un žāvēto augļu vismazākās paciņas.

Jāpiemin arī, ka receptē minētos riekstus un žāvētos augļus var lietot dažādās proporcijās, kā arī mēģināt aizstāt ar citiem riekstiem un augļiem, kādi nu pašam labāk patīk un garšo. Un, jā, Gemosā, starp citu, ir pieejams ļoti plašs riekstu, kā arī žāvēto augļu un ogu klāsts. Labu apetīti! Jeb ungāriski būtu Jó étvágyat!