Bumbieru tartelette ar Zelta Rieksts BIO lazdu riekstiem un šokolādes-kafijas krēmu - Zelta Rieksts down
rsz_zelta_rieksts
5 iemesli, kādēļ pistācijas ir tik vērtīgs produkts!
2018.07.27
Show all

Bumbieru tartelette ar Zelta Rieksts BIO lazdu riekstiem un šokolādes-kafijas krēmu

zr_kuka_horezontal

Bumbieru tartelette ar Zelta Rieksts BIO lazdu riekstiem un šokolādes-kafijas krēmu

1. Kakao sablée

2. Lazdu riekstu frangipane ar bumbieriem

3. Kafijas – šokolādes krēms

4. Lazdu riekstu streusel ar kanēli

5. Karameļu spoguļglazūra

1. Kakao sablée

200 g sviests

180 g pūdercukurs

  60 g lazdu riekstu milti

100 g olas

415 g milti

  40 g kakao

    1 vaniļas pāksts

    5 g sāls

Grauzdē lazdu riekstus cepeškrāsnī 180°C 5-7 min, ik pa laikam maisot. Sasmalcina grauzdētus lazdu riekstus procesorā. Samaisa sviestu, pūdercukuru, lazdu riekstu miltus. Tad pievieno pa daļām olas, beigās pievieno miltus, kakao, vaniļu un sāli, samaisa. Izrullē mīklu, liek ledusskapī uz dažām stundām. Liek mīklu tartes formās. Cep 160 °C 10-15 min.

2. Lazdu riekstu frangipane

110 g olas

110 g sviests
110 g lazdu riekstu milti
110 g brūnais cukurs
    5 g milti
    5 g konjaks

Konservēti bumbieri

Grauzdē lazdu riekstus cepeškrāsnī 180 °C  5-7 min, ik pa laikam maisot. Sasmalcina grauzdētus lazdu riekstus procesorā. Saputo sviestu ar brūno cukuru un lazdu riekstu miltiem. Tad pievieno olas, miltus un konjaku, labi samaisa. Piepilda ar “frangipane” krēmu gatavas “tartelette”, pievieno konservēto bumbieru gabaliņus un cep 170 °C 18 min.

3. Lazdu riekstu streusel (dekoram)

  15 g mandeļu milti

  30 g grauzdētu lazdu riekstu milti

  25 g brūnais cukurs

  25 g cukurs

  50 g sviests (auksts)

  50 g milti

  50 g sasmalcināti lazdu rieksti

    5 g kanēlis

Grauzdē lazdu riekstus cepeškrāsnī 180 °C 5-7 min, ik pa laikam maisot. Sasmalcina grauzdētus lazdu riekstus blenderī. Samaisa visas sastāvdaļas līdz smilšu tekstūrai, atdzesē ledusskapī. Cep 12 min 150ºC. Uzglabā hermētiskajā konteinerā.

4. Kafijas-šokolādes krēms

650 g saldais krējums 35%

  20 g invertcukurs

  12 g želatīns 200 Bloom

240 g tumšā šokolāde

230 g piena šokolāde

    5 g želatīns 200 bloom

  150 g kafijas pupiņas

Uzsilda saldo krējumu ar invertcukuru un kafijas pupiņām. Ļauj ievilkties 30 min. Tad izkāš un pievieno tik daudz saldā krējuma, lai būtu kopā 650 g. Uzsilda vēlreiz un pievieno izmērcētu želatīnu. Pievieno izkausētai šokolādei un sablendē. Liek silikona formās un sasaldē.

5. Šokolādes karameļu spoguļglazūra

  50 g ūdens

  50 g cukurs

250 g karameļu pulveris

300 g glikoze

170 g iebiezinātais piens

300 g baltā šokolāde

  25 g želatīns 200 bloom

125 g ūdens želatīnam

  50 g neitrālā glazūra

     1 vaniļas pāksts

        zelta krāsviela

Pagatavo ūdeni, karameļu pulveri, vaniļu un cukuru līdz 103°C. Pievieno izmērcētu želatīnu, iebiezinātu pienu, neitrālu glazūru, šokolādi, krāsvielu un sablendē. Glabā ledusskapī. Izmanto glazūru 35º-40ºC.

6. Neitrālā glazūra

  320 g glikoze

  300 g dekstroze

  660 g ūdens

  415 g cukurs

      3 g citronskābe

    20 g pektīns NH 

Uzvāra ūdeni, glikozi un dekstrozi līdz 40 °C. Pievieno pektīnu kopā ar cukuru, maisa ar putotāju. Uzvāra un gatavo 2 min, pievieno citronskābi un gatavo vēl 1 min.