Bazilika pesto (vegānisks) - Zelta Rieksts down

Bazilika pesto (vegānisks)

gemoss_rieksti-6
Mandeļu piens!
2017.03.15
dienas_deva_konkurss
Dienas Deva konkursa uzvarētājs!
2017.08.11
Show all

Bazilika pesto (vegānisks)

IMG_0898

Lai pagatavotu pesto, nepieciešams kāds no šiem rīkiem – blenderis, virtuves kombains vai rokas blenderis. Visērtāk tomēr šķiet izmantot virtuves kombainu.

Visas izejvielas izņemtot eļļu ieliek virtuves kombainā un smalcina, cik sīki iespējams. Ik pa brīdim vajadzēs kombainu apturēt un ar silikona lāpstiņu nokasīt labumus no kombaina malām. Kad viss sīki sasmalcināts pievieno eļļu un vēl nedaudz pablenderē līdz pesto iegūst vēlamo konsistenci. Un Pesto gatavs!

Izmanto pastās, salātos, picās, maizītēs….būsim godīgi, pesto var izmantot teju vai visur smiley

 

Ieteikumi:

  • Rauga pārslas piešķirs pesto sieraino garšu un papildinās ar vitamīniem. Parasti nopērkamas Bio veikaliņos.
  • Eļļu labāk izvēlēties ar neitrālu garšu, piemēram vīnogu kauliņu eļļu, vai neitrālu olīveļļu.
  • Ciedru riekstu vietā var izvēlēties arī: Indijas riekstus, mandeļu šķēlītes, gaišus valriekstus.

 

Lai labi garšo! smiley